Eerste Thaise indruk!
Hello allemaal!
Ik ben vandaag bevriend geraakt met een Thaise. Ja, echt waar,je leest het goed! Vandaag ben ik na een stuk lopen maar even in de schaduw gaan zitten om bij te komen van de hittetoen er een Thaise vrouw naar me kwam zitten. We raakten aan de praat, voegden elkaar toe op facebook en wanneer ik weer in Bangkok ben gaan we sowieso afspreken. Hoe gaaf is dat?!Typisch iets wat je (denk ik) in Nederland nooit zal meemaken haha.
Verder is Bangkok echt een geweldige ervaring! Na een lange, slapeloze vlucht veilig aangekomen in t hostel. T was even een beetje awkward haha, nog nooit in dorms geslapen dus hoe gedraag je je? Stel je jezelf wel voor, of toch niet? Heb besloten om het maar gewoon te doen, helemaal als ik wat langer blijf en er weinig mensen zijn, anders blijf je sowieso alleen voor 5 maanden en dat was ook niet de bedoeling!
Na een lange nacht slapen op de boot gestapt richting het toeristische deel van de stad. Daar aangekomen was het echt super druk! Het was vandaag namelijk de verjaardag van de koning, overal hordes met mensen in gele shirts, echt bizar. Jammer genoeg washet Grand Palace daaom gesloten dus daarom had ik al besloten om naar Wat Pho te gaan. Conclusie na een middag: ik heb rongestruind, geshopt, aan t water gezeten en dus een Thaise leren kennen maar Wat Pho daar ben ik uiteindelijk niet eens terechtgekomen. Het is echt zo makkelijk om hier rond te dwalen en de tijd te vergeten haha.
Vanmiddag heb ik ook bij t hostel een fietstour geboekt door Bangkok. Iets wat, als echte Nederlander,op m'n verlanglijstje stond! We gaan ook naar de minder toeristische delen dus datik ben heeeeel benieuwd :) Daarna blijf ik nog 1 dag in Bangkok om nog wat meer sightseeing te doen endan is het tijd om de grote stad te verlaten:D Ben nog niet 100% zeker waar ik naartoe ga maar ik denk dat ik maar de duikcursus van thostel ga boeken. Na lang twijfelen over waar ik wil gaan leren duiken heb ik besloten om toch maar voor de veel goedkopere maar wel minder originele optie te gaan: Koh Tao it probably is! Ben heel benieuwd hoe dit eiland nu is, het schijnt het backpacker-diving walhalla van Zuid-Oost Azie te zijn maar de keerzijde schijnt iets met te veel mensen op een te klein eiland te zijn. We'll see!
Verder vooruit heb ik nog niet gepland, ik moest mezelf er al even toe zetten om te bedenken waar ik nu precies naartoe ga na Bangkok. Ik ben niet zo'n planner ghehe. Ik ga maar eens afronden. Tot op m'n volgende blog en:
Liefs uit Bangkok!
Klinkt leuk allemaal. Ben benieuwd naar je fietstocht, is weer eens wat anders dan op de fiets door New York. Groetjes uit een koud Vaassen
leuk!!! Enjoy and have fun ! Probeer alles te zien en van alles te genieten!!
Leuk! Ik ben ook heel benieuwd naar je ervaringen met de fietstocht. Willen wij ook wel gaan doen volgend jaar. Veel plezier!
Fantastisch!En je beschrijft het allemaal zo leuk!