Onder de locals & in de jungle!
Hallo allemaal!
Alweer 1,5 week geleden dat ik een berichtje heb geplaatst, jemig wat gaat de tijd snel! Het is allemaal wat anders gelopen dan dat ik in mn vorige blog heb beschreven. Maar dat is het leuke van deze reis, ik ben 100% flexibel and I love it :)
Na 4 dagen Bangkok ben ik op de trein gestapt naar Petchaburi. Een plaatsje 125 km onder Bangkok (4 uur met de trein, dat moeten ze in Nederland eens proberen haha). Maar maakt niet uit, ik heb namelijk geen haast en de trein was al een ervaring op zich! Daar ook weer een mooi voorbeeldje van hoe gastvriendelijk de Thaise mensen zijn, toen ik de trein uitstapte werd ik door een groepje mensen uitgezwaaid (geen idee wat ze zeiden haha) en kreeg ik van een oudere mevrouw zomaar wat geld in mn handen gestopt (en nee accepteren ze niet). Hoe lief is dat?! Petchaburi is een plaatsje met weinig toeristen en waar niet veel te beleven valt maar daar kwam ik juist voor :) Fiets gehuurd en er op uitgegaan, was helemaal in mn element haha. Maar de locals keken me heel raar aan haha, hoe zou dat nou toch komen? :P Zowieso krijg ik hier vaak opmerkingen in de trant van: 'Ik wou dat ik net zo lang als jou was' of 'Je bent net een super model'. Hilarisch!
Na twee dagen niks doen in Petchaburi wou ik door gaan naar Koh Tao om te duiken maar dat is dus toch even anders gelopen. Voordat ik het wist zat ik de laatste avond ineens bij twee Duitse jongens aan tafel, heeeel gezellig! Conclusie, ik werd de volgende ochtend wakker en dacht: 'er was iets gisteravond....denk denk.... ooooooooh wacht, ik heb ja gezegd op hun uitnodiging om 3 nachten in een boomhut in Khao Sok national park door te brengen!' Ja je leest het goed! Ik zal het herhalen: een BOOMHUT!! A dream come true haha. Na een kort nachtje in de trein aangekomen in het oudste regenwoud ter wereld waar we ons 2,5 dag hebben vermaakt! Overdag excursies doen zoals een trekking en naar het meer en 's avonds gezellig drankjes doen in het backpackersdorp. Hoe we er alleen al moesten komen haha. We moesten gewoon door een rivier heenlopen om uit te kunnen gaan, hoe bizar is dat?! Heb wel geleerd dat je dat nooit op flip flops moet doen want die raak je kwijt door de sterke stroming haha. Door het regenwoud heen lopen was ook een hele ervaring, het is zooooo mooi! Op de grote spinnen na haha, nee ik hoef er geen foto van te maken ik wacht verderop wel. Met name de tweede dag was heel bijzonder omdat we echt van de paden afgingen en we door een grot (met sterke stromingen) heenliepen / zwommen. Gelukkig sloegen we de spinnen grot over, blij dat ik niet onder die creepo's door hoefde te zwemmen! Ik voelde me echt net Jane in de Jungle met mn hoofdlamp en ik ben blij dat ik nog in 1 stuk ben haha.Vandaag heb ik afscheid genomen van mn Duitse vriendjes. Het is eigenlijk zo apart dat je mensen amper een avond kent en vervolgens samen gaat reizen :) Als je ooit gaat backpacken zorg dat je zo flexibel mogelijk bent zodat je geen nee op dit soort dingen moet zeggen omdat je al iets anders hebt geboekt.! Op dit moment ben ik in Chumpon van waaruit ik morgen vertrek naar Koh Tao! Nu ga ik eindelijk doen waar ik me al zolang op verheug: duiken! En daarna: we zien het wel! Maar ik denk toch wel dat ik tot het eind van deze maand op de eilanden blijf, zwaar leven ghehe. Ik wens iedereen veel succes met het mooie weer in Nederland en tot de volgende blog! ps. beelden zeggen meer dan woorden dus check m'n foto's!
Wauw, wat een gezellig avontuur. Mooi dat je zo spontaan meegereisd bent naar het oerwoud. Een heel andere wereld dan bij ons. Dat is duidelijk. Maar jij bent dan ook op vakantie! Veel plezier. Duik niet te diep ???? Groetjes.
Wat een geweldige reis!Fijn,dat ik kan meegenieten!
Heb je al gedoken?Veel plezier!
Leuk al die avonturen en spontane ontmoetingen! Ik ben nog erg benieuwd naar je fietstocht in Bangkok, was dat leuk? Genietse verder!